INICI
 
LA CASA
EL POBLE
LA COMARCA
Els Ports
Roques de Benet
Els rius
La Via Verda
ACTIVITATS
 
SITUACIÓ
TARIFES
RESERVES
 
FOTOGRAFIES
 
Català
Castellà
La Via Verda


La Via Verda de la Terra Alta posa a l’abast dels practicants de l’excursionisme, el ciclisme i l’equitació, un itinerari ple de llocs meravellosos i d’espais gairebé verges, on la tranquil•litat i el silenci són les notes dominants.

Aquesta ruta transcorre per un tram de ferrocarril fora de servei que unia les poblacions de la Puebla de Híjar (Terol) i Tortosa, creuant la serra de Pàndols fins a arribar al riu Ebre. El tram recuperat que passa per la comarca és de 23,6 km. Parteix del pont del riu Algars i travessa els termes municipals d’Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Compte i el Pinell de Brai.

Al llarg del recorregut s’hi pot admirar una gran diversitat de paisatges en els quals es combinen els ambients rurals amb predomini de conreus de secà alternats amb zones boscoses, amb d’altres de relleus muntanyosos on predominen formes abruptes amb parets escarpades, plegaments espectaculars i passos estrets a la zona del riu Canaleta.

Durant la ruta trobarem indicadors per visitar els pobles i punts d’interès destacats, com ara les Olles o el balneari de la Fontcalda. Un dels al•licients de la Via Verda són els espectaculars ponts i túnels que hi trobarem, els més llargs, il•luminats. Horta és un punt de partida i d’arribada ideal per fer aquesta ruta.

Més informació: www.viasverdes.com

Mari Carmen Saiz   34 - 661 708 190