INICI
 
LA CASA
EL POBLE
LA COMARCA
Els Ports
Roques de Benet
Els rius
La Via Verda
ACTIVITATS
 
SITUACIÓ
TARIFES
RESERVES
 
FOTOGRAFIES
 
Català
Castellà
La Comarca
 

La comarca de la Terra Alta està situada a l’extrem sud-occidental de Catalunya, entre el Matarranya, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, el Baix Cinca i Aragó. La seva orografia està formada per les serres de Pàndols, Cavalls i els Ports de Tortosa-Beseit, que s’estenen entre la serra del Maestrat i la serralada Prelitoral catalana.

El paisatge s’ha conservat pràcticament invariable gràcies a l’escassa industrialització del territori i a la concentració de la població en petits nuclis. Al costat de les petites planes, amb els tradicionals conreus de vinya, oliveres, ametllers i avellaners, hi trobem zones d’un gran interès paisatgístic, com les imponents roques de Benet, la muntanya de Santa Bàrbara o els espectaculars salts d’aigua de Sotorres, Barber (més de 100 m) i Cantavella.

El relleu accidentat, el terreny calcari i el temps càlid i sec propi del clima continental mediterrani fan que hi hagi una vegetació rica i variada.

La Terra Alta va ser l’escenari durant la Guerra Civil espanyola dels tràgics fets de la Batalla de l’Ebre (1938). Corbera d’Ebre, el Pinell de Brai, Villalba dels Arcs, la Fatarella i Batea, juntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, s’han unit en un consorci per impulsar la “museïtzació” dels llocs més destacats de la batalla. Gandesa acull el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre.

Més informació: www.terra-alta.org

Mari Carmen Saiz   34 - 661 708 190